Tiskárna Canon SELPHY

Znáte to, když u někoho něco vidíte a říkáte si, tak tohle potřebuji, to musím mít taky. Mě se to stává obzvlášť, když vidím něco ve scrapbookovych skupinkách nebo na Instagramu a jsou to většinou nějaké vychytávky nebo pomocníci na tvoření. Nejednou se mi taky stalo, že jsem si to nakonec nadšeně pořídila a pak zjistila, že tu věc nakonec vůbec nevyužijí a posílala jsem ji dál, nebo ano, válí se mi doma na dně šuplíku. Ale když už jde o nějakou dražší věc, často váhám a nechávám to zrát. Jako tomu bylo u této malé přenosné tiskárny, na kterou jsem koukala už spoustu let a říkala si, to je super to bych chtěla. Jenže je to jen na fotky a na další moje tvořeni byla praktičtější klasická tiskárna.

Jenže když jsem si stejně chtěla vytisknout fotky z cest do deníčku, ta naše tiskárna většinou nespolupracovala. A tak jsem musela prosit přítele, který se s tím vždycky taky rozčiloval, že to nejde na první dobrou tisknout a ještě jsem na to musela čekat, až si vzpomene. 😀

 

Jak jsme letos začali plánovat svatbu, líbilo se mi, že bychom na ní měli Instax nebo Polaroid a když bychom se s hosty vyfotili, měli bychom hned fotku v ruce. Pak jsem ale četla v jedné diskuzi na FB, kde řešili male přenosné tiskárny a to mě nadchlo ještě víc! A tak jsem začala googlit, jaké jsou tipy a moznosti. Naštěstí jsem mela uložené nějaké konverzace ze scrap skupinek, kde toto řešily. A věděla jsem, že tam s tím mají zkušenosti, co se týče častého tisku, protože si tam vyrábějí alba Project Life, tvoří Scrapbooking nebo píšou nejrůznější deníky s fotkami.

 

Je spousta značek a druhů tiskáren. Tady vypíchnu jen ty, na které jsem koukala já:

Fujifilm Instax Ty jsou i ve spoustě barvách. Tisknou malé fotečky 5,4 x 8,6 cm a připojují se k mobilu přes Bluetooth. A co jsem koukala, cena jedné fotečky vychází něco přes 20Kč. Nemám osobní zkušenost, tak netuším jaká je kvalita tisku.

HP Sprocket Na internetu jsem viděla tiskárnu také v různých barvách. Tiskne fotky 5 x 7,6 cm, takže v podstatě skoro stejně velké jako u předchozí tiskárny. Připojuje se také přes Bluetooth nebo USB kabel. Cena se pohybuje okolo 13 Kč/ks.

Canon SELPHY U těchto jsem koukala na dva tipy, buď menší Canon Selphy Squere QY10, která je menší bezdrátová. Připojuje se přes Wi-Fi a fotky má rozměrově 6,8 x 6,8 cm. Cena jedné fotky je kolem 20 Kč.

A druhý tip, který nakonec u nás vyhrál je Canon Selphy CP1300 Vyrábí se ve 3 barvách. A je větší než všechny předchozí, o kterých jsem tu psala. Připojuje se přes Wi-Fi a je klasicky do zásuvky, dá se ale pořídit i baterka, aby byla bezdrátová jako ty výše popsané. Velikost fotky je ale 10 x 14,8 cm a dá se i díky aplikaci vytisknout na jeden papír víc malých fotek. Což je za mě super! A jedna fotka vyjde zhruba na 8 Kč, což je vzhledem k velikosti pro mě nejvýhodnější.  Samozřejmě ale jak jsem psala, je ze všech těchto tiskáren největší a tak není vhodná třeba na cestování do kapsy jako ty předchozí. 🙂

 

A tak ji máme doma! Canon Selphy CP1300 v růžové barvě a je krásná!:D

 

K tiskárnu jsme ještě dostali sadu 36 papírů a zároveň si dokoupili sadu 108 papíru, abychom měli zásobu. Součástí papírů je i kazetka s folií, která se strká do tiskárny a každá ta kazetka vyjde na tolik fotek kolik jich je v balení.

 

Zatím jsme udělali par zkušebních fotek. Na zatěžkávací den (naši svatbu) si ještě do záři počká. Ale zatím jsme s kvalitou tisku spokojení, nebude taková, jako když si tisknete z klasické tiskárny, nicméně je to i tak super. Barvy jsou hezké, hodně podobné samotné fotce co je v mobilu a je to rychlovka. 🙂

 

Stáhla jsem si k tomu ještě aplikaci do mobilu a tak lze nakomponovat více fotek na jeden papír.

 

Já osobně mám to kouzlo klasických fotek moc rada. Takže doufám, že bude tiskárna na svatbě plně využita, že si s každým stihneme udělat fotku a budeme ji mít hned na památku u sebe.

 

 

Doufám, že se Vám moje mini recenze na tiskárnu líbila a třeba i pomohla při rozhodování. 🙂

Krásný den Vaše Kreativní holka.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *