Když lepím „jen tak“

Dneska bych Vám chtěla napsat něco k tvoření pro radost. Protože od té doby co tvořím na zakázku, jsem měla pocit, že cokoliv vyrábím, měla bych to dělat tak, aby to zaujalo potencionální zákazníky, aby se to líbilo a prodalo. Ale někdy je prostě potřeba vypnout hlavu a jen tak skoro bezmyšlenkově lepit. A k tomu mě pomáhá právě tohle lepení, co Vám chci dnes ukázat v článku.

Jo musím se přiznat, že mě to zaujalo na TikToku…:D, kde tyhle journal/deníky lidé natáčí jak lepí. A po stopadesátém shlédnutí takového videa jsem se rozhodla, že si to taky vyzkouším. Protože materiálu k tomu mám spoustu. No a nějaký volný sešit nebo deník? Tak těch mám taky dost. 😀

 

Vzala jsem si k ruce tenhle deník, který jsem si vyráběla na jednom kurzu u Reformátu (zde jsem o tom i psala).

 

A první pokus je na světě. Co na něj říkáte? Využila jsem, že v deníku jsou i hnědé stránky a snažila jsem se použít jen bílý a černý materiál. Různé papíry, výseky, samolepky, pásky a fixy.

 

Detail. Nelepím to za žádným účelem, žádným sdělením. Prostě jen to co se mi líbí a co mi k sobě ladí to použiji.:)

 

Druhou stránku kterou jsem si nalepila, je tahle zelená. A to hlavně díky samolepce lesa, kterou jsem chtěla použít. Tady jsem navíc použila i pečeť a razítka, jinak byl postup obdobný.

 

Anglické nápisy ve své tvorbě nikdy nepoužívám, takže když je někde u nějakých samolepek mám, můžu je teď využít k těmto stránkám.

 

Fialová je moje oblíbená barva. Ačkoliv je tahle stránka z mého pohledu nejméně povedená, některé detaily se mi na ní moc líbí.

 

Třeba pečeť s mašličkou, nebo některé samolepky.

 

A protože tu máme podzim, tak tahle dýňová stránka mě lákala. Oranžovou mám zase naopak nejméně ráda jako barvu. Ale tahle stránka se mi moc líbí a myslím, že jsem ji dobře sladila. 🙂

 

Podzimně laděné samolepky, razítka větviček, zlaté tečky a průhledné samolepky pásek.

 

A na závěr pár tipů co použít.

Já jsem si na Aliexpresu koupila třeba „bločky“ samolepek, ale používala jsem i spoustu dalších i od českých značek, které mám doma. Je hezké vždy použít i nějaké samolepky s nápisem, třeba i kontrastní barvy.

Dělám si také pečetě, kdy mám několik motivů a různé barvy, dá se s tím skvěle pohrát a kombinovat. Můžete hotovou pečeť nalepit na papír, nebo přímo nalít horký vosk na stránku a udělat tak pečeť, která bude držet.

Razítka, ta můžou být jakákoliv, na dřevěném štočku, silikonová nebo pěnová, stačí si jen vybrat oblíbený motiv.

Nejrůznější vystříhané obrázky, nebo před vyseknuté motivy. Pokud nemáte žádný vyřezávací strojek ani scrapbookové papíry k vystřižení, stačí si prolistovat časopis a vystříhat si motivy, které se Vám líbí.

Další tip jsou různé washi pásky, těch najdete na internetu a v papírnictvích nepřeberné množství.

Nejdříve ale vždy lepím papíry, které různě trhám. Můžete využít papíry s motivy, jednobarevné nebo klidně i čistě bílé, které si třeba pomalujete.

No a nakonec třeba i nějaké fixy, kterými doděláte detaily a prostě vše co doma najdete a uznáte za vhodné použít. Protože jak jsem psala na začátku, jde hlavě o lepení pro radost.

   

 

Co vy znáte tyhle journalingy/ scrapbook deníky, nebo jak tomu vlastně říkat? 😀 Mě to docela chytlo a když zrovna nepracuji na nějaké zakázce ráda si takhle nalepím stránku.

Určitě mi napište, co na to říkáte. A vy z Vás, kteří vyrábíte na zakázku, jestli děláte i něco „jen tak„?  🙂

 

Krásný den Vaše Kreativní holka.


Related Posts

Psací potřeby na černý papír

Psací potřeby na černý papír

Zdravím, protože jsem se pro rok 2024 rozhodla používat diář s černým papírem, musela jsem najít vhodné psací potřeby. Tenhle článek tu bude pro všechny, kdo by to taky chtěli vyzkoušet a vyměnit bílou za černou. Byl to trochu risk a experiment. A uvidím, jak […]

Workshop výroba deníku

Workshop výroba deníku

Měla jsem chuť vyzkoušet něco nového. Tak jsem se přihlásila na workshop výroby cestovního deníku u Reformátu a moc mě to bavilo! Reformát je firma/dílna která se zabývá recyklací papíru. Vyrábí z nevyužitého nebo starého papíru deníky, zápisníky, diáře a další. Využívají například také staré mapy […]



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *